Als change agent kom je tijdens de innovatie ook in lastige situaties of periodes terecht. Dit kan te maken hebben met het proces dat moeizaam verloopt maar er zijn natuurlijk ook gebeurtenissen in je dagelijks leven die lastig of zwaar zijn. Dit zijn uitgelezen kansen om als change agent transformatief te leren en je professionele identiteit te ontwikkelen. Daarnaast is het in moeilijke periodes ook goed om je balans te bewaren en goed voor jezelf te blijven zorgen. We zijn namelijk geneigd om op momenten dat het moeilijk wordt te gaan werken vanuit de overlevingsstrategie. Zelf heb ik dit het afgelopen jaar ook een aantal keren meegemaakt. Er waren verschillende factoren zowel in de innovatie maar met name in de privé-sfeer die samen maakten dat het zwaar was. Míjn overlevingsstrategie is om mij terug te trekken en nog harder te gaan werken. Wellicht lijkt het dan voor een buitenstaander dat ik een veerkrachtig persoon ben die ondanks de situatie toch doorgaat. Zelf ben ik van mening dat dit niks met veerkracht te maken heeft maar met aanpassingsvermogen. Werken en handelen vanuit je overlevingsstrategie is uitputtend en niet effectief. In de laatste situaties waarin ik dit herkende heb ik anders naar de situatie leren kijken, emoties onderkend, mijn aannames onderzocht en mij anders verbonden met mensen (Ruijters M.C.P.,2019). Dit is transformatief leren en heeft mij geholpen om beter door deze laatste moeilijke periode heen te komen. Als change agent is het belangrijk om open te staan voor transformatief leren, ook los van lastige situaties. Innoveren vraagt nu eenmaal een open blik, vertrouwend in het proces en dat wat er nu is en daarbij het “niet weten” omarmend.