Healthy Aging

Time to Flourish

Mensen zullen steeds langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen om wendbaarheid van organisaties. Bedrijven en organisaties die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers, plukken daar vaak direct de vruchten van. Het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. (MSZ)

De arbeidsmarkt van nu vraagt om werknemers die zelfredzaam zijn, mee kunnen bewegen en daarbij hun eigen grenzen bewaken. Hoe groter de mentale veerkracht, hoe makkelijker ze om kunnen gaan met veranderingen op het werk en in hun leven. En daar worden ook organisaties beter van. Die mentale veerkracht is op allerlei manieren positief te beïnvloeden. (Arbo unie).

Vitaliteit omvat de dimensies energie, motivatie en veerkracht, waarbij energie wordt gekenmerkt door zich energiek voelen, motivatie door doelen te stellen in het leven en moeite te doen om deze te behalen, en veerkracht het vermogen om met de dagelijkse problemen en uitdagingen van het leven om te gaan. (TNO)

Dit project biedt een uniek totaaltraject aan die de medewerker op zowel mentaal als fysiek vlak sterker en gezonder maakt. Er ontstaat meer bewustzijn op (knellende-) patronen op gedragsniveau en de onderliggende overtuigingen. Vervolgens zullen medewerkers bewustere keuzes maken in hun handelen op het gebied van (samen-) werken, bewegen en voeding. Hierdoor gaan medewerkers beter om met (lastige-) situaties, werken effectiever, bewegen en eten meer verantwoord.

Onder het kopje “het programma” zullen de verschillende onderdelen verder worden beschreven.

Klik hier voor Planning en Prijzen.

De effecten van dit project zullen getoetst worden mbv de Vita-16, de Nederlandse vitaliteitsmeter, ontwikkeld door TNO.

Organisatie

Mijn naam is Maria Douwes-Hulzebos en ik ben bijna 10 jaar eigenaar van Cadran Solaire, en richt mij op het in beweging zetten van mensen. Ik ben gespecialiseerd in Mindfulness, Compassie en Persoonlijke Effectiviteit.

De afgelopen 10 jaar heb ik vele mensen getraind en gecoacht op dit vlak in onder andere het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam, het UMCG en de Rijksuniversiteit van Groningen en daarnaast ben ik ook ontwikkelaar op deze gebieden. Zo heb ik de training “Compassie op het Werk” ontwikkeld nadat een student toegepaste psychologie is afgestudeerd op dit onderwerp in opdracht van Cadran Solaire. Daarnaast heb ik ook de training mindfulness eten ontwikkeld.

Door mijn HR achtergrond is de koppeling met organisaties en haar medewerkers altijd als vanzelfsprekend geweest. Ik heb 9 jaar gewerkt als HR-adviseur bij Defensie en heb daarna vele management trainingen ontwikkeld en verzorgd. De altijd prangende vraag hoe medewerkers gelukkig en gezond kunnen leven / werken en daarnaast optimaal kunnen bijdragen aan het bedrijfsresultaat heeft geleid naar het unieke vitaliteitsprogramma waarbij de mentale en fysieke gezondheid in een integraal programma duurzaam worden verbeterd.

Als fanatiek hardloopster heb ik ervaren dat hardlopen veel meer is dan alleen hardlopen. Het is vooral ook een mentale sport waarbij het denken enorm van invloed is. Anderzijds is het helpend in lastige periodes om lekker buiten te zijn en je hoofd leeg te lopen. Hardlopen en wandelen zijn laagdrempelige manieren van bewegen, je kan het overal en altijd doen, en wanneer je dat volgens de ChiRunning en ChiWalking methode doet is het ook meer ontspannen en minder blessure gevoelig. Daarnaast is het erg passend in een gezonde bewuste leefstijl.

Resultaat van het programma

Met het integrale programma Vitaliteit en Duurzame Inzetbaarheid zal de medewerker op zowel mentaal als fysiek vlak sterker en gezonder worden. Medewerkers zullen zich energieker voelen, gemotiveerder zijn en meer veerkracht bezitten.